728 x 90

Новият модел на Jaguar ще се казва J-Type

Новият модел на Jaguar ще се казва J-Type

Британската марка Jaguar запази в европейското патентно ведомство наименованието J-Type, като според AutoGuide, новият модел, който ще носи това име може да се окаже наследник на F-Type. През 2016 година главният дизайнер на Jaguar Йън Калъм заяви пред списание Road & Track, че моделът, който ще смени F-Type, може да е спортен автомобил с двигател,

Британската марка Jaguar запази в европейското патентно ведомство наименованието J-Type, като според AutoGuide, новият модел, който ще носи това име може да се окаже наследник на F-Type.

През 2016 година главният дизайнер на Jaguar Йън Калъм заяви пред списание Road & Track, че моделът, който ще смени F-Type, може да е спортен автомобил с двигател, разположен пред задния мост. Първоначалната концепция на F-Type също е била такава, но след това в Jaguar са я променили.

Възможен е обаче и друг вариант – под името J-Type да се появи луксозен GT автомобил с 2+2 места, като Калъм не изключи и този вариант. Отделно от това в Jaguar обмислят и лансирането на електрически хиперавтомобил.

Сега в гамата на Jaguar влизат кросоувърите E-Pace и F-Pace, електрическият I-Pace, спортният F-Type и седаните XE, XF и XJ.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт