728 x 90

Следващият Nissan GT-R ще е най-бързият автомобил в света

    Следващото поколение на легендата GT-R на Nissan ще е най-бързият суперавтомобил в света, твърдят от японската компания. Освен това, новият GT-R няма да използва стилистиката на GT-R50, а ще има собствен, уникален дизайн. Това заяви пред списание Autocar главният дизайрен на Nissan Алфонсо Албаиса. По неговите думи, работата по дизайна на новото поколение ще започне,

    Следващото поколение на легендата GT-R на Nissan ще е най-бързият суперавтомобил в света, твърдят от японската компания. Освен това, новият GT-R няма да използва стилистиката на GT-R50, а ще има собствен, уникален дизайн. Това заяви пред списание Autocar главният дизайрен на Nissan Алфонсо Албаиса.

    По неговите думи, работата по дизайна на новото поколение ще започне, след като в компанията бъде прието окончателното решение на каква платформа ще е построен моделът, както и каква ще е системата му за задвижване.

    Все още няма официална информация за това каква ще е мощността на следващия GT-R, както и дали той ще получи хибридна система. Все пак се предполага, че мощността на новия GT-R във всички случаи ще е над 600 конски сили.

    Актуалният GT-R се предлага с 3,8-литров V6 мотор с две турбини и мощност 570 конски сили и 633 Nm. Версията Nismo е с мощност 600 конски сили и 652 Nm.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт