728 x 90

McLaren подкрепя тавана на бюджетите във Формула 1

McLaren подкрепя тавана на бюджетите във Формула 1

Големият шеф на McLaren Зак Браун обяви, че британският тим ще подкрепи плановете на новите собственици на Формула 1 Liberty Media за ограничаване на разходите в спорта и налагането на таван на бюджетите. Целта на liberty Media е да въведе от 2021 година 150 милиона долара таван на бюджетите, като тази мярка трябва да облекчи

Големият шеф на McLaren Зак Браун обяви, че британският тим ще подкрепи плановете на новите собственици на Формула 1 Liberty Media за ограничаване на разходите в спорта и налагането на таван на бюджетите.

Целта на liberty Media е да въведе от 2021 година 150 милиона долара таван на бюджетите, като тази мярка трябва да облекчи частните отбори, които нямат на разположение финансите на големите автомобилни компании.

„Ние подкрепяме ограниченията на бюджетите – обясни Зак Браун. – Имахме много полезна среща с шефовете на Формула 1. Факт е, че независимите отбори изживяват трудни времена и трябва да се направи нещо по този въпрос.

„Сега Mercedes и Ferrari имат по два клиентски тима. Резултатите на Haas са впечатляващи, като се има предвид скромния бюджет на тима, но те са свързани с огромните разходи на Ferrari и сериозните постижения на италианците. Такива партньорски отношения помагат и на двата отбора.

„Ако спортът продължи да се развива в посока на неограничените бюджети, това ще е посоката. Но в Liberty искат да променят тази посока, което ни дава оптимизъм.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт