728 x 90

Как се представиха на краштестовете Focus и XC40?

    Euro NCAP оповести резултатите от краш тестовете на новите Ford Focus и Volvo XC40. Както и при Nissan Leaf изпитанията на тези два модела се проведоха по нова формула. Тя изчислява ефективността на системата за автономно спиране в градски условия, както и способностите й да „разпознава” пешеходци и велосипедисти. В хода на изпитанията и двата

    Euro NCAP оповести резултатите от краш тестовете на новите Ford Focus и Volvo XC40. Както и при Nissan Leaf изпитанията на тези два модела се проведоха по нова формула. Тя изчислява ефективността на системата за автономно спиране в градски условия, както и способностите й да „разпознава” пешеходци и велосипедисти.

    В хода на изпитанията и двата модела са получили най-високата оценка – пет звезди от пет възможни. При защитата на шофьора и възрастен пасажер XC40 получава 37,2 точки (97% от максималния резултат), а новият Focus – 32,5 точки или 85 процента. Тук рекордът се държи от Alfa Romeo Giulia с 37,4 точки или 98%.

    При защитата на деца и двата модела получават по 43 точки или 87%. Focus се представя по-добре при защитата на пешеходците – 34,8 точки или 72 процента, а XC40 постига 34,5 точки или 71 процента.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт