728 x 90

Фетел тръгва пръв, Хамилтън назад заради повреда

Себастиан Фетел с Ferrari спечели квалификацията за домашната му Гран при на Германия на „Хокенхайм”, като 4-кратният световен шампион се възползва по най-добрия начин от проблемите на настоящия световен шампион Люис Хамилтън с Mercedes. Британецът спря в първата част на сесията заради проблем с хидравликата, най-вероятно причинен от излитането му от завой №1, където той

Себастиан Фетел с Ferrari спечели квалификацията за домашната му Гран при на Германия на „Хокенхайм”, като 4-кратният световен шампион се възползва по най-добрия начин от проблемите на настоящия световен шампион Люис Хамилтън с Mercedes. Британецът спря в първата част на сесията заради проблем с хидравликата, най-вероятно причинен от излитането му от завой №1, където той направи няколко подскока в зоната за сигурност.

Ако няма наказания заради предстояща смяна на скоростна кутия или други промени по колата, Хамилтън ще стартира утре 14-и, като това се оказва трето поредно трудно състезание за него.

След сесията Люис обясни, че повредата в хидравликата е дошла преди излизането му от първия завой и скока в зоната за сигурност.

В края на квалификацията съотборникът му Валтери Ботас за кратко беше на първа позиция, но с последната си бърза обиколка Фетел си върна полпозишъна, а Кими Райконен с другата кола на Ferrari ще стартира трети. До него на втора редица ще е Макс Верстапен с Red Bull.

Другият голям отсъстващ от челото се оказа Дениъл Рикардо, но асът на Red Bull получи много нови компоненти по колата още в петък и се знаеше, че утре ще тръгне от дъното на стартовата решетка.

„Искам да благодаря на феновете за подкрепата, страхотно е, че по трибуните има толкова много знамена на Ferrari и на Германия – заяви Фетел след квалификацията. – В хода на сесията колата ми ставаше все по-бърза, в последната обиколка можех да съм още малко по-бърз, но съм щастлив от този резултат.”

Двамата пилоти на Haas Кевин Магнусен и Ромен Грожан се класираха пети и шести, точно пред пилотите на Renault Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц, които останаха 7-и и 8-и.

Топ 10 допълниха Шарл Льоклер със Sauber и Серхио Перес с Force India.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт