728 x 90

Официално: Дебют за SEAT Tarraco на 18 септември тази година

Официално: Дебют за SEAT Tarraco на 18 септември тази година

SEAT се подготвя за премиерата на флагманския си модел Tarraco. Голямата джипка ще се появи официално на 18 септември тази година, а скоро след това ще стъпи и на френска земя по време на изложението в Париж. Испанците вече са показали колата на 10 късметлии, като според тях Tarraco е доста по-голям, отколкото са очаквали.

SEAT се подготвя за премиерата на флагманския си модел Tarraco. Голямата джипка ще се появи официално на 18 септември тази година, а скоро след това ще стъпи и на френска земя по време на изложението в Париж.

Испанците вече са показали колата на 10 късметлии, като според тях Tarraco е доста по-голям, отколкото са очаквали. Визията му пък е определяна от феновете като изключително стилна.

Най-големият SUV на SEAT е изграден върху модулната MQB платформа на VW Group, който се използва и при VW Tiguan Allspace и Skoda Kodiaq. Гамата двигатели ще е сходна с тази на другите модели под шапката на VW Group, използващи същата платформа – 1.4- и 2-литрови TSI двигатели, дизели и по-късно и хибридна версия.

По-рано през годината испанците обявиха името на новия си модел Tarraco идва след допитване до феновете, което беше стартирано по време на изложението във Франкфурт през есента на миналата година. Около 150 000 от почитателите на бранда са дали гласа си именно за това име, което представлява около 35 процента от общия вот. Tarraco е старо име на град в Испания, който днес носи името Tarragona.

Tarraco е един от шестте нови модела в три сегмента, които SEAT планира да лансира до 2020 година. Повечето от тези модели ще са компактни кросоувъри като Arona, по-големи SUV модели като Tarraco и обновяване на вече утвърдени модели като хечбека Leon.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт