728 x 90

Силните чужди пилоти пропускат рали "Сливен"

Силните чужди пилоти пропускат рали "Сливен"

Силните рали пилоти, каращи в Европейския рали трофей зона „Балкани” ще пропуснат рали „Сливен”, втори кръг от нашия шампионат и 4-и старт от сезона в международната надпревара. Това стана ясно днес на пресконференцията преди 38-ото издание на състезанието. Нито един от първите 10 в класирането в класирането на ERT Балкани няма да пътува до Сливен,

Силните рали пилоти, каращи в Европейския рали трофей зона „Балкани” ще пропуснат рали „Сливен”, втори кръг от нашия шампионат и 4-и старт от сезона в международната надпревара. Това стана ясно днес на пресконференцията преди 38-ото издание на състезанието.

Нито един от първите 10 в класирането в класирането на ERT Балкани няма да пътува до Сливен, което едва ли ще се хареса на феновете по отсечките в събота и неделя и българските екипажи, заявени за състезанието.

Още миналата седмица стана ясно, че състезанието ще пропусне двукратният шампион на Румъния Дан Гъртофан, който катастрофира в на рали в родината си, а очакваното присъствие на силни турски екипажи, заради които имаше и промяна в датата, така и не се случи. Заявка е подал само Мустафа Чакал (Mitsubishi Lancer Evo IX), който вече има опит по отсечките над Сливен.

Тази година състезанието има нов основен спонсор – „Монбат”, а организаторите обявиха почти 50 заявки, от които обаче в началото на седмицата вече отпаднаха 7 коли.

С №1 през уикенда ще гледаме рали шампионите на България за миналата година Тихомир Стратиев/Добрин Борисов с Peugeot 208 R2, които започнаха защитата на титлата си подиум на рали „Твърдица”.

Победителите от състезанието в Твърдица Мирослав Ангелов и Еди Сивов пък ще стартират с единствения автомобил версия R5 в колоната – Skoda Fabia.

На старта в Сливен ще застанат и победителите в Група Е в Твърдица Калин Бенчев и Алекс Спиров (Subaru Impreza WRX STI), като двамата имат амбиции след ревизията на колата да се борят за по-силно представяне в челото на общото класиране.

Церемониалният старт на ралито е в петък в 16,30 часа, след което има етап по улиците на града, в събота се карат шест етапа, а в неделя още 4.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт