728 x 90

Второ поколение Audi Q3 е пълен с нови технологии

Второ поколение Audi Q3 е пълен с нови технологии

Audi продължава да върви по плана си за пълно обновяване на моделната гама, лансирайки чисто новото второ поколение Q3. Атрактивният дизайн на машината може най-лесно да бъде описан като Q8 в по-малки размери – малката джипка разполага със същата агресия, като за това със сигурност спомагат и колелата с размери до 20 цола. Ако машината

Audi продължава да върви по плана си за пълно обновяване на моделната гама, лансирайки чисто новото второ поколение Q3. Атрактивният дизайн на машината може най-лесно да бъде описан като Q8 в по-малки размери – малката джипка разполага със същата агресия, като за това със сигурност спомагат и колелата с размери до 20 цола.

Ако машината ви изглежда малко по-голяма от предходното поколение, то това не е визуална илюзия. Новият Q3 е по-дълъг с близо 10 см, а междуосието нараства със 7.6 см. Това има своето положително отражение както върху размерите на багажника, така и върху пространството в купето.

Глобално, двигателите за модела ще бъдат три, поне на този етап. Засега не е налична пълна информация за агрегатите, но е сигурно, че ще видим 2.0-литров турбо бензин със 190 к.с., както и два дизела. Очаква се в бъдеще към тях да се присъединят още предложения. Режимите на движение ще бъдат Auto, Comfort, Dynamic, Off-Road, Efficiency и Individual.

Интериорът може да се похвали с последно поколение на системата за виртуален кокпит на Audi, която използва 12.3-инчов дисплей пред погледа на шофьора. На централната конзола пък може да се постави 8.8- или 10-инчов втори дисплей за навигационната и аудио системите.

Листът от системи за сигурност включва emergency braking, rear cross-traffic alert, adaptive cruise control, active lane assist, lane departure warning и много други.

Продажбите на модела в Европа ще стартират от ноември тази година, а в САЩ клиентите ще получат джипката в началото на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт