728 x 90

Люис Хамилтън: Pagani Zonda е ужасен за каране!

Люис Хамилтън: Pagani Zonda е ужасен за каране!

4-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изненада феновете си като определи Pagani Zonda за „най-лошия за каране автомобил”. Британецът даде голямо интервю за The Sunday Times и в него стана дума за италианския суперавтомобил, който според Люис има фантастичен звук, но не е приятен за каране, особено когато става въпрос за варианта му

4-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изненада феновете си като определи Pagani Zonda за „най-лошия за каране автомобил”. Британецът даде голямо интервю за The Sunday Times и в него стана дума за италианския суперавтомобил, който според Люис има фантастичен звук, но не е приятен за каране, особено когато става въпрос за варианта му с роботизирана трансмисия.

„Аз избрах варианта с механична предавателна кутия, тъй като не ми харесва как работи типтроника – обясни Люис, който преди време се удари със своя Zonda в Монте Карло. – Трансмисията на Pagani е по-лоша от тази, която си поръчах аз. Аз съм по-взискателен от повечето клиенти на марката, а и съм свикнал с бързото превключване на предавките и това беше важно за мен.”

В колекцията автомобили на Хамилтън попадат още екзотични автомобили. Като Shelby Cobra 427 от 1966 година, за която Люис се обадил лично на Каръл Шелби, за да се консултира за състоянието й преди да купи колата. После Хамилтън си купи от една Cobra, този път от 1967 година, за да не навърта твърде много километри на колата от 1966-а.

Британецът притежава и Ford Mustang Shelby GT500, но няколко пъти е критикувал поведението му на пътя, като последно обясни, че в тази кола му харесва само как е боядисана.

Общо Люис има 15 коли, в най-скоро в колекцията му ще влезе и суперавтомобилът Mercedes-AMG Project One, като пилотът планира да си купи поне още две коли: Mercedes 300 SL и Ferrari 250GT California Spyder, като Хамилтън е обяснявал, че 250GT e колата-мечта за него.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт