728 x 90

Следващият Ford Focus ST – 2.0 турбо и автоматик

    Ford вече работи по спортната версия на новия Focus – Focus ST – която, най-вероятно, ще видим до края на следващата година. Според австралийски медии, концепцията на автомобила ще остане непроменена спрямо сегашната версия. Причината за това е, че инженерите на фирмата са се спрели на 2.0-литров турбо мотор за задвижването на колата. Имаше слухове

    Ford вече работи по спортната версия на новия Focus – Focus ST – която, най-вероятно, ще видим до края на следващата година. Според австралийски медии, концепцията на автомобила ще остане непроменена спрямо сегашната версия.

    Причината за това е, че инженерите на фирмата са се спрели на 2.0-литров турбо мотор за задвижването на колата. Имаше слухове както за по-големия 2.3 EcoBoost, така и за новия 1.5-литров 3-цилиндров мотор, но в крайна сметка изборът е паднал върху доказалия се 2.0 EcoBoost.

    Голямата новост за модела ще бъде добавянето на възможност за автоматична трансмисия. Досега такава беше достъпна само за дизеловия ST, но новият 8-степенен автоматик се очаква да намери място и в бензиновата версия.

    Говорейки за дизеловия ST, очаква се тази линия да продължи съществуването си, тъй като продажбите на дизеловите модификации от спортния хечбек и комби съставляват около 50 процента от общите доставки на модела.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт