728 x 90

Tata създава индийска версия на Evoque

Tata създава индийска версия на Evoque

Индийската компания Tata ще се пробва в сегмента на луксозните SUV автомобили със следващия си глобален модел Harrier, изграден на платформата на популярния Range Rover Evoque. Плановете на компанията са новият SUV да се предлага в Индия, Близкия Изток и Африка. В Женева през март Tata показа концептуалния H5X, който показа какво можем да очакваме

Индийската компания Tata ще се пробва в сегмента на луксозните SUV автомобили със следващия си глобален модел Harrier, изграден на платформата на популярния Range Rover Evoque.

Плановете на компанията са новият SUV да се предлага в Индия, Близкия Изток и Африка.

В Женева през март Tata показа концептуалния H5X, който показа какво можем да очакваме от серийния Harrier, а сега марката подсказва и за дизайна на окончателния вариант на модела.

Като цяло стилистиката и пропорциите на H5X са запазени, но дизайнът е по-консервативен, а интериорът все още не е представен. От Tata обаче обещават най-доброто в класа качество на изработка, много пространство на борда и модерни технологии за свързване за удобство на пасажерите.

Harrier ще е много близо технологично и технически до актуалните модели на Land Rover, като това е част от политиката на Tata да намери пътя към по-платежоспособни клиенти.

Моделът ще използва модулната платформа Omega, която е версия на платформата D8 на Land Rover, но адаптирана за състоянието на индийските пътища.

D8 се използва при Evoque, както и 7-местния Land Rover Discovery Sport и Jaguar E-Pace. Предполага се, че и Harrier ще се предлага с 5 и 7 места.

За индийския пазар Harrier ще се задвижва от дериват на 2-литровия дизел, дело на FCA, като ще се предлага в два варианта на мощност. Задвижването 4х4 ще се предлага като опция, а на по-късен етап от развитието на модела може би ще се появи и хибридна версия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт