728 x 90

Да превърнеш FIAT Uno в Lamborghini

Да превърнеш FIAT Uno в Lamborghini

Бразилецът Едимар Соуса Гуларт е голям почитател на Lamborghini, но подобно на огромната част от феновете на марката, няма възможност да си купи такъв автомобил. Затова решава да си направи. Гуларт учи за автомобилен механик, така че този проект определено ще му помогне, а задачата е била доста смела – да превърнеш 16-годишен FIAT Uno

Бразилецът Едимар Соуса Гуларт е голям почитател на Lamborghini, но подобно на огромната част от феновете на марката, няма възможност да си купи такъв автомобил. Затова решава да си направи.

Гуларт учи за автомобилен механик, така че този проект определено ще му помогне, а задачата е била доста смела – да превърнеш 16-годишен FIAT Uno от гамата на италианците в Бразилия в копие на Lamborghini Aventador.

Гуларт купил автомобила донор преди 2 години, като е инвестирал в него малко над 7000 евро или 31 000 бразилски реала, според местната преса, което най-малкото показва, че цените на употребяваните коли в Бразилия са неприлично високи.

Сумата, нужна за „превръщането” на Uno-то в Aventador се оказала доста по-скромна – 10 000 реала или почти 2300 евро. Бразилецът се трудил една година, за да създаде на практика нова каросерия на автомобила, в която се е постарал да вкара всички характерни за моделите на Lambo елементи – като големите въздухозаборници и масивното крило и естествено – емблемата на Lamborghini и надпис Aventador.

В техническо отношение обаче копието на италианския суперавтомобил остава безнадеждно далеч от него – моторът си остава същият – 1,1-литров бензинов агрегат с 58 конски сили и 87 Nm въртящ момент. Това означава максимална скорост от 155 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 15 секунди – като това са данните за Uno, сега с новата каросерия и по-агресивната аеродинамика може и да има промяна.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт