728 x 90

Хамилтън с шеста победа в Унгария, увеличи аванса си

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън с Mercedes спечели Гран при на Унгария, 12-и кръг от сезона и последен старт преди лятната пауза. Британецът стартира пръв и успя да удържи лидерството с едно спиране в бокса, въпреки че в края меките му сликове не бяха в оптимално състояние. Той бе подпомогнат от битката на

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън с Mercedes спечели Гран при на Унгария, 12-и кръг от сезона и последен старт преди лятната пауза. Британецът стартира пръв и успя да удържи лидерството с едно спиране в бокса, въпреки че в края меките му сликове не бяха в оптимално състояние. Той бе подпомогнат от битката на съотборника му Валтери Ботас с двамата пилоти на Ferrari Себастиан Фетел и Кими Райконен, които използваха различни стратегии, за да стигнат до Топ 3, но загубиха време зад финландеца и така и не успяха да догонят Люис в края.

    Ботас и Фетел се удариха малко преди края, след като германецът най-после мина пред Валтери на влизането в завой №2, но това беше отчетено като състезателен инцидент, а малко по-късно Ботас се удари и с Дениъл Рикардо с Red Bull, който го атакува на спирането за завой №1. След първия неуспешен опит, обиколка по-късно Валтери пропусна напред австралиеца и остана пети в крайното класиране.

    След финала Ботас се разсърди на шефа си Тото Волф, който го определи като „перфектния №2”, а Ferrari отчете състезание със стратегически грешки и проблеми в две от трите спирания в бокса на пилотите на Скудерията.

    Другият пилот на Red Bull Макс Верстапен отпадна още в началото заради повреда, а до Топ 10 стигнаха още Пиер Гасли с Toro Rosso, Кевин Магнусен с Haas, Фернандо Алонсо с McLaren, Карлос Сайнц с Renault и Ромен Грожан с другата кола на Haas.

    След 12 състезания и 5 победи Люис 213 точки, а Фетел е втори с 189. При конструкторите Mercedes има аванс от 10 точки пред Ferrari.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт