728 x 90

Mercedes: Новият GT 4-Door Coupe няма да се бие с CLS

Mercedes: Новият GT 4-Door Coupe няма да се бие с CLS

След около 14 години на пазара, Mercedes-Benz CLS навлезе в третото си поколение и вече се продава в по-голяма част от Европа. Горе-долу по същото време немците лансират и по-скъпия GT 4-Door Coupe, който има приблизително подобна концепция. От фирмата обаче са спокойни, че няма да има канибализъм между двата модела, поради една много проста

След около 14 години на пазара, Mercedes-Benz CLS навлезе в третото си поколение и вече се продава в по-голяма част от Европа. Горе-долу по същото време немците лансират и по-скъпия GT 4-Door Coupe, който има приблизително подобна концепция.

От фирмата обаче са спокойни, че няма да има канибализъм между двата модела, поради една много проста причина – там, където CLS свършва като възможности, цени и екстри, идва по-скъпият брат с по-големи двигатели, повече технологии и по-висока цена.

Специално в ценово отношение, разликата е голяма. В Германия CLS започва от 84 162 евро, докато GT носи стартова цена от 150 118 евро. Ако поръчате всички екстри за втория, то сумата нараства значително до 185 341 евро.

Друга разлика е, че по прогнози клиентите на CLS ще са хора, които вече са имали модел на фирмата, докато тези на по-луксозния седан ще са чисто нови за бранда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт