728 x 90

Lambo за юбилея на Феручо Ламборгини отива на търг

Аукционната къща Mecum ще предложи на търг този месец в Монтерей изключително рядък Lamborghini Centenario LP770-4. Премиерата на модела се състоя на салона в Женева през март 2016 година, като това е първият автомобил на марката с четири завиващи колела и беше лансиран в чест на 100-годишния юбилей на основателя на марката Феручо Ламборгини. Производствената

Аукционната къща Mecum ще предложи на търг този месец в Монтерей изключително рядък Lamborghini Centenario LP770-4. Премиерата на модела се състоя на салона в Женева през март 2016 година, като това е първият автомобил на марката с четири завиващи колела и беше лансиран в чест на 100-годишния юбилей на основателя на марката Феручо Ламборгини.

Производствената серия на модела е скромна – 20 коли, като специално този автомобил е с пробег 79 километра, но засега няма прогнозна цена за търга. Като нов всеки един от 20-те Centenario е имал цена 1,75 милиона евро.

Centenario е изграден върху карбонов монокок, като от същия материал са и панелите на каросерията и аеродинамичните елементи.

Автомобилът е със система 4х4 и се задвижва от 6,5-литров V12 мотор с мощност 770 конски сили. Суперавтомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а максималната му скорост надхвърля 350 км/ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт