728 x 90

Nissan ще загатне за следващия GT-R с нов концепт

Nissan GT-R от последно поколение е на пазара от почти цяло десетилетие, като съвсем логично японците вече се замислят за негов заместник. Такъв няма да бъде официално представен поне още няколко години, но вече знаем какви са част от плановете на компанията. Преди да видим финалния продукт, Nissan ще представи концептуална разработка, която ще загатне

Nissan GT-R от последно поколение е на пазара от почти цяло десетилетие, като съвсем логично японците вече се замислят за негов заместник. Такъв няма да бъде официално представен поне още няколко години, но вече знаем какви са част от плановете на компанията.

Преди да видим финалния продукт, Nissan ще представи концептуална разработка, която ще загатне за идеите, които ще вложат инженери и дизайнери. От сега е ясно, че новият GT-R няма да има нищо общо със специалния модел GT-R50.

Все още няма информация относно задвижващия агрегат, но се говори, че японците може да използват електрифицирана система. От фирмата вече обещаха, че следващият GT-R ще бъде най-бързият спортен автомобил на пазара, когато излезе.

Ако наистина бъде избран план с хибридна система, то конструкцията ще използва олекотени материали, за да компенсира добавеното тегло на батерията и електромотора.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт