728 x 90

Малайзия може да се върне във Формула 1

Малайзия може да се върне във Формула 1

Малайзия може да се върне в календара на Формула 1, въпреки че съвсем скоро напусна световния шампионат. Причината за това са подобренията по пистата „Сепанг” – най-доброто творение на архитект Херман Тилке. Вчера беше представено новото изкуствено осветление на „Сепанг”, а министър-председателят на Малайзия Махатир Мохамад заяви на пресконференция, че страната може да организира старт

Малайзия може да се върне в календара на Формула 1, въпреки че съвсем скоро напусна световния шампионат. Причината за това са подобренията по пистата „Сепанг” – най-доброто творение на архитект Херман Тилке.

Вчера беше представено новото изкуствено осветление на „Сепанг”, а министър-председателят на Малайзия Махатир Мохамад заяви на пресконференция, че страната може да организира старт от Формула 1 на осветление.

Малайзия напусна световния шампионат заради постоянно спадащия интерес на местните фенове към състезанието и все повечето празни места по трибуните. В същото време обаче състезанието от MotoGP на същото трасе се радва на невероятен интерес.

Премиерът на Малайзия уточни, че първият етап от осветлението на пистата все още не е достатъчен за качествени тв отразяване, но обеща, че този проблем ще бъде решен с модернизирането и развитието на системата за осветление.

93-годишният министър-председател е заклет почитател на автомобилните състезания и преди години той беше инициатор на построяването на пистата и подписването на договора за организиране на състезания от Формула 1.

След пускането на осветлението на пистата вчера Мохамад беше първият, който завъртя обиколка на трасето зад волана на Ferrari 458.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт