728 x 90

Skoda обещава, че новата Octavia ще бъде революционна

Skoda обещава, че новата Octavia ще бъде революционна

Въпреки бума на кросоувър и SUV автомобилите, Octavia си остава най-важният модел в портфолиото на Skoda. Цели 418 000 бройки от модела са били реализирани през миналата година, което е почти двойно на втория най-продаван модел на чехите, Rapid. Както е известно, инженерите на фирмата вече са започнали работата по четвъртото поколение на модела. Фокусът

Въпреки бума на кросоувър и SUV автомобилите, Octavia си остава най-важният модел в портфолиото на Skoda. Цели 418 000 бройки от модела са били реализирани през миналата година, което е почти двойно на втория най-продаван модел на чехите, Rapid.

Както е известно, инженерите на фирмата вече са започнали работата по четвъртото поколение на модела. Фокусът тук отново ще падне върху практичността, като MQB платформата, която ще бъде преработена, ще допринесе с нови трикове.

Хора от фирмата вече са коментирали пред британски издания, че моделът ще бъде класически хечбек, който ще прилича доста на седан. Това ни кара да вярваме, че основната форма на каросерията ще бъде т.нар. лифтбек.

Технологиите под ламарините ще бъдат споделени с осмото поколение VW Golf, което се очаква догодина. Това означава бензинови двигател с филтри за твърди частици, леки хибридни системи и плъг-ин хибриден вариант.

Вече се говори и за нов 1.5-литров дизелов мотор, който ще замени сегашните 2.0 и 1.6 TDI агрегати. Най-вероятно този агрегат ще има три цилиндъра и доста по-добра ефективност от предшествениците си.

Очаква се чехите да заложат на традиционен дизайн на предната част, като разделените на две фарове ще останат в миналото. Моделът би трябвало да дебютира през 2020 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт