728 x 90

SEAT спира тривратите Leon и Мii

SEAT спира тривратите Leon и Мii

Испанската марка SEAT ще последва примера на други фирми от автомобилния бранш и ще спре продажбите на два свои модела с три врати. Това са Leon SC и Mii с три врати, като причината за решението се крие в доста ниските продажби. През последните години интересът към коли със само три врати, извън сегмента на

Испанската марка SEAT ще последва примера на други фирми от автомобилния бранш и ще спре продажбите на два свои модела с три врати. Това са Leon SC и Mii с три врати, като причината за решението се крие в доста ниските продажби.

През последните години интересът към коли със само три врати, извън сегмента на спортните купета, намаля драстично. Потребителите все по-често търсят изгодни и практични автомобили, а не красиви, но скъпи и непрактични тривратки.

Към момента друг модел от портфолиото на SEAT – най-новата Ibiza, също не се предлага само с три врати. Не се очаква това да се промени със следващите генерации.

Един от малкото автомобили на Volkswagen Group, който все още е достъпен с три врати, е VW Golf. Очаква се с настъпването на осмата генерация на бестселъра догодина тази опция да отпадне.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт