728 x 90

BMW M550i xDrive получава двигателя на 8-Series догодина

BMW най-накрая намери решение за огромната празнина в мощността, която се отваря между M550i и абсолютният флагман M5. Догодина баварците ще сложат по-новото поколение V8 двигател от 8-Series в по-слабия модел, като по този начин ще скъсят разликата в конските сили. Моторът отново ще бъде 4.4-литров, но ще използва спецификацията, която вече познаваме от M850i xDrive.

BMW най-накрая намери решение за огромната празнина в мощността, която се отваря между M550i и абсолютният флагман M5. Догодина баварците ще сложат по-новото поколение V8 двигател от 8-Series в по-слабия модел, като по този начин ще скъсят разликата в конските сили.

Моторът отново ще бъде 4.4-литров, но ще използва спецификацията, която вече познаваме от M850i xDrive. Това означава, че мощонстта ще нарасне с 68 к.с. до 523 к.с., което ще приближи доста M550i до 600-те кончета на М5.

Очаква се новият двигател с повишена мощност да се отрази благоприятно и на ускорението от място до 100 км/ч. В сегашната си форма, автомобилът се нуждае от 3.9 секунди за този спринт, като се предполага, че тази стойност ще спадне с няколко десети от секундата.

Смята се, че всички модели на BMW, които носят индекси 50i, рано или късно ще получат актуалната версия на 4.4-литровия мотор. Това би трябвало да бъдат X5, X6 и X7.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт