728 x 90

Американци съживяват суперавтомобил от 2011 година

Американци съживяват суперавтомобил от 2011 година

Компанията SSC Северна Америка (която по-рано се казваше Shelby Supercars) ще представи на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч серийната версия на хиперавтомобила Tuatara. Автомобилното събитие стартира на 26 август, а особеното при Tuatara е, че проектът за първи път беше лансиран през 2011 година. Амбицията на създателите на Tuatara е това да е най-бързият

Компанията SSC Северна Америка (която по-рано се казваше Shelby Supercars) ще представи на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч серийната версия на хиперавтомобила Tuatara. Автомобилното събитие стартира на 26 август, а особеното при Tuatara е, че проектът за първи път беше лансиран през 2011 година.

Амбицията на създателите на Tuatara е това да е най-бързият сериен автомобил в света. За последно информация за този проект се появи през януари, когато от SSC показаха тийзър на автомобила, но пък не дадоха информация за техническите му данни.

Първите планове на SSC за Tuatara залагаха на 6,9-литров V8 мотор с два турбокомпресора, като мощността му трябваше да е 1369 конски сили. Беше предвиден и вариант, при който моторът да работи със състезателен бензин, което да увеличи мощността на 1700 конски сили.

Tuatara трябва да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди, а максималната му скорост да достигне 444 км/ч.

През 2011 на салона в Шанхай компанията показа купето на Tuatara, а на изложението в Дубай същата година дебютира и интериора на колата. Компанията събра няколко поръчки за автомобила, като всяка една бройка от Tuatara е оценена на 1 милион долара, но след това последва все още необяснено забавяне на проекта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт