728 x 90

Първият истински модел на Cupra ще е кросоувър

Първият истински модел на Cupra ще е кросоувър

Първият истински модел на Cupra, проектиран и произведен за новата марка на SEAT, най-вероятно ще е кросоувър с форми на купе. Списание Autocar цитира главния дизайнер на Cupra Алехандро Месонеро-Романоса, който твърди, че новият модел ще се появи догодина. „Когато решихме да стартираме Cupra, бяхме наясно че има два пътя за лансирането на новата спортна

Първият истински модел на Cupra, проектиран и произведен за новата марка на SEAT, най-вероятно ще е кросоувър с форми на купе. Списание Autocar цитира главния дизайнер на Cupra Алехандро Месонеро-Романоса, който твърди, че новият модел ще се появи догодина.

„Когато решихме да стартираме Cupra, бяхме наясно че има два пътя за лансирането на новата спортна марка –обясни Алехандро-Месонеро. – Единият е да дебютираме със 100 процента нов модел, а другият да стартираме веднага, но с малки стъпки. Така се появи Cupra Ateca.”

Кросоувърът Ateca е първият модел, получил добавката Cupra и се задвижва от 2-литров бензинов турбо мотор с мощност 300 конски сили. Двигателят работи с роботизирана DSG трансмисия с два съединителя. Освен това Cupra Ateca се предлага със задвижване 4х4 4Drive със система за векторно насочване на тягата, адаптивни амортисьори DCC и система за промени в работата на електрониката, управляваща работата на двигателя в пет предварително зададени режима, като тук влиза специалния „състезателен” режим Cupra.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт