728 x 90

В Mercedes обмислят съперник на Porsche Cayman

    Mercedes-AMG може да предложи на световния пазар модел, който да е пряк съперник на Porsche 718 Cayman и 718 Boxster, съобщи британското списание Autocar. Сега Mercedes продава AMG SLC 43 в ролята на пазарен съперник на двата модела на Porsche, но продажбите му не вървят добре, а и автомобилът е близо до края на жизнения

    Mercedes-AMG може да предложи на световния пазар модел, който да е пряк съперник на Porsche 718 Cayman и 718 Boxster, съобщи британското списание Autocar.

    Сега Mercedes продава AMG SLC 43 в ролята на пазарен съперник на двата модела на Porsche, но продажбите му не вървят добре, а и автомобилът е близо до края на жизнения си цикъл.

    Бъдещият съперник на 718 може да получи дизайнерски решения от хиперавтомобила на Mercedes-AMG Project One и ще е ценово позициониран точно под AMG GT.

    Предполага се, че моделът на Mercedes ще е с двигател, разположен пред задния мост. Това ще оскъпи производството на модела, който все още няма име, което обяснява и позиционирането му толкова близо до AMG GT.

    Все още обаче проектът не е получил зелена светлина от големите босове на Mercedes и развитието на автомобила е в концептуална фаза. Ако този модел влезе в серийно производство, той ще е петият автомобил, създаден специално за AMG.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт