728 x 90

Aston Martin ще произвежда един от автомобилите на Джеймс Бонд

Aston Martin ще произвежда един от автомобилите на Джеймс Бонд

Aston Martin ще произведе 25 копия на карания от Джеймс Бонд във филма „Голдфингър” DB5, като това е част от съживяването на някои от класическите модели на марката. Най-интересното е, че новите DB5 ще бъдат снабдени с някои от шпионските оръжия, използвани от Бонд зад волана на неговия DB5. Колите няма да имат хомологация за

Aston Martin ще произведе 25 копия на карания от Джеймс Бонд във филма „Голдфингър” DB5, като това е част от съживяването на някои от класическите модели на марката. Най-интересното е, че новите DB5 ще бъдат снабдени с някои от шпионските оръжия, използвани от Бонд зад волана на неговия DB5.

Колите няма да имат хомологация за движение по обществените пътища, а серията ще бъде допълнена от още 3 такива автомобила. Единият от тях ще остане в музея на Aston Martin, вторият отива във филмовата компания Eon Productions, която стои зад поредицата за Бонд, а третият ще бъде продаден на благотворителен търг.

Що се отнася до шпионското оборудване на DB5, то е поверено на отговорника по специалните ефекти във филмите за Бонд Крис Корбулд, като проектите за него вече са получили одобрението на Eon.

Всичките 28 коли ще са точно копие на DB5 от филма, като ще имат и въртящи се регистрационни номера, а единствените промени по автомобилите са свързани с подобряване на надеждността и качеството на изработката им.

Доставката на първите „нови” DB5 започва в края на 2019 година, като цената на всяка една кола ще е 3,3 милиона британски лири.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт