728 x 90

Чуйте звука на автомобил за 5 милиона евро! (видео)

    В петък, 24 август, Bugatti ще представи един от най-екстремните си автомобили. Премиерата на супермодела Divo с цена 5 милиона евро ще се състои в рамките на изложбата The Quail в Калифорния. "Бугати Диво" ще бъде пуснато в ограничен тираж от 40 екземпляра, като стойността на всеки един е два пъти по-скъпа от Chiron! Суперколата

    В петък, 24 август, Bugatti ще представи един от най-екстремните си автомобили. Премиерата на супермодела Divo с цена 5 милиона евро ще се състои в рамките на изложбата The Quail в Калифорния.

    "Бугати Диво" ще бъде пуснато в ограничен тираж от 40 екземпляра, като стойността на всеки един е два пъти по-скъпа от Chiron! Суперколата е кръстена в чест на Алберт Диво – френски пилот, който през 20-е години на миналия век два пъти печели състезанието Targo Florio с автомобил на Bugatti.

    Босът на компанията Щефан Винкелман твърди, че новото возило ще е най-добрия автомобил за каране в историята на марката. Хиперколата ще е направена на базата на "Широн" и ще бъде с тегло 1995 кг, което е с 18 кг по-леко от версията Chiron Sport.

    Bugatti Divo ще се задвижва със същия 8-литров агрегат W16 с четири турбини, произвеждащи 1500 конски сили мощ. Диво ще е по-бърз от Широн, който се изстрелва от място до 100 км/ч за 2,5 секунди с максимална скорост принудително ограничена до 420 км/ч.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт