728 x 90

И Маркус Грьонхолм популяризира гумите Nokian

И Маркус Грьонхолм популяризира гумите Nokian

Двукратният световен рали шампион Маркус Грьонхолм стана поредната финландска моторспорт звезда, която помага за популяризирането на гумите Nokian. Сега Маркус и синът му Никлас, който пък е пилот в световния рали крас шампионат, участват в клипа, който рекламира последното рекордно постижение на финландския производител на гуми, което обаче звучи леко странно за южната част от

Двукратният световен рали шампион Маркус Грьонхолм стана поредната финландска моторспорт звезда, която помага за популяризирането на гумите Nokian. Сега Маркус и синът му Никлас, който пък е пилот в световния рали крас шампионат, участват в клипа, който рекламира последното рекордно постижение на финландския производител на гуми, което обаче звучи леко странно за южната част от Европа.

Nokian Tyres и Valtra поставиха световен рекорд за почистване на сняг с безпилотен трактор. Скоростта бе постигната през март 2018 г. и бе използван безпилотен трактор Valtra T254 Versu снабден с гуми Nokian Hakkapeliitta TRI. Управляван без шофьор, тракторът обработи снега на затворен път в Южна Финландия при скорост 73.171 км/ч.

Valtra T254 Versu бе удостоен с титлата „Трактор на годината“ за 2018-та и е широко ценен от предприемачи и фермери поради своята гъвкавост, която му позволява да извършва различни дейности, сред които селскостопанска работа, лесовъдство и общински дейности, свързани с поддръжка на пътищата. Макар и да не е причината за достигане на тази рекордна скорост, стандартния T254 Versu е екипиран с иновативен SmartTouch интерфейс, който е високо ценен от шофьорите на трактори поради интуитивната си употреба.

 „За много наши клиенти, лекотата, с която се ползва подлакътника SmartTouch е увеличил склонността на потребителите за инвестиция в технологии, допреди това считани за хубави, но недостъпни, или за твърде сложни, като автоматично насочване, управление на задачите, чрез софтуер и телеметрия. В същото време виждаме растяща нужда от нови технологии, които помагат повишаване на ефикасността, и които биват интегрирани с вече съществуващи бизнес системи. Решени сме да останем в предните редици като компания, предлагаща иновативни технологии за тракторите ни SmartTouch.“, коментира Мико Лехикоинен, Маркетинг директор във Valtra.

Рекордът за скорост бе поставен в безопасни условия и с намесата на изследователски екипи на Nokian Tyres и Valtra. Автономната технология представлява огромен интерес за много индустрии, сред които логистика, пътно строителство и селско стопанство. Като водещ Скандинавски производител на трактори Valtra има дълга история в създаването на машини за поддръжка на пътя в студени условия. Данните извлечени по време на рекорда за скорост дават ценна информация, която може да се използва за бъдещи изследвания в областта на автономната технология.

Надвишаване на обичайната скорост за един трактор, съчетано с монтирано отпред оборудване и хлъзгава настилка, натоварва както трактора, така и гумите. Шарката на протектора на гумите Nokian Hakkapeliitta TRI са специално разработени за стабилност на заледени и заснежени повърхности.

„Предвидимостта и управлението на гумите Nokian Hakkapeliitta TRI, което е подобно на управление на лек автомобил, комбинирано с тягата им, превърна тези гуми в популярен избор сред зимните предприемачи.“, коментира Тони Силверберг, ръководител Продажби и маркетинг в Nokian Heavy Tyres. “Същите характеристики се проявяват чудесно и при работа с рекордни скорости.”

Това е вторият световен рекорд, поставен в условия с температура под нулата от Nokian Tyres и Valtra. През 2015 г., двата финландски производителя обединиха сили с рали легендата Юха Канкунен, за да поставят настоящия световен рекорд за каране на трактор на лед с 130.165 км/ч, ползвайки трактор Valtra T234 Versu с гуми Nokian Hakkapeliitta TRI.

Третият известен финландски пилот, който работи с Nokian е двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен, който е посланик на марката.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт