728 x 90

Volkswagen с голяма сервизна акция за Tiguan и Touran

Volkswagen с голяма сервизна акция за Tiguan и Touran

Volkswagen ще трябва да привика в сервизите си над 700 000 автомобила поради проблем с панорамния им покрив и по-точно с амбиентното му осветление. Причината е, че въпросният стъклен таван пропуска влага, която да създаде късо съединение с LED лентата, което пък може да доведе до повреди по вътрешната страна на тавана. Далеч по-неприятното е,

Volkswagen ще трябва да привика в сервизите си над 700 000 автомобила поради проблем с панорамния им покрив и по-точно с амбиентното му осветление.

Причината е, че въпросният стъклен таван пропуска влага, която да създаде късо съединение с LED лентата, което пък може да доведе до повреди по вътрешната страна на тавана. Далеч по-неприятното е, че в екстремни ситуации може да се стигне и до самовъзпламеняване на колата.

Засегнати от проблема са над 700 000 екземпляра Tiguan и Touran от последно поколение, които са продадени по целия свят. Най-много коли с такъв дефект има в Европа и в часност в Германия.

Интересното е, че от компанията все още не са измислили начин, по който да се справят с проблема. Смята се, че такъв ще бъде готов съвсем скоро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт