728 x 90

Audi PB18 загатва за бъдещето на спортните автомобили

Audi PB18 загатва за бъдещето на спортните автомобили

В рамките на Pebble Beach Concours d´Elegance в Монтерей, Audi показа атрактивния си концептуален автомобил PB18. Идеята на студията е да покаже как могат да изглеждат спортните автомобили в обозримото бъдеще. По отношение на дизайна, виждаме доста препратки към актуалния сериен R8. Освен това, откриваме черти познати ни от суперколите, но и такива, които сме виждали

В рамките на Pebble Beach Concours d´Elegance в Монтерей, Audi показа атрактивния си концептуален автомобил PB18. Идеята на студията е да покаже как могат да изглеждат спортните автомобили в обозримото бъдеще.

По отношение на дизайна, виждаме доста препратки към актуалния сериен R8. Освен това, откриваме черти познати ни от суперколите, но и такива, които сме виждали сред спортните автомобили и дори горещите хечове.

Задвижването идва от трио електромотори – един е разположен на предната ос и има максимална мощност от 200 к.с., а други два се грижат за задните колела. Там максималната мощност е 600 к.с. (комбинирано).

Общата системна мощност на електрическата машина е 671 к.с. в нормален режим на движение. Шофьорът може да активира овърбууст функция, която вдига мощността до 764 к.с. временно.

Засега няма данни от измервания за ускорение и максимална скорост, но немците предполагат, че с тази мощност и ефективността на електромоторите колата ще се нуждае от около две секунди, за да достигне 100 км/ч от покой.

Захранването на електромоторите идва от 98-кВтч батерии от типа solid state, които осигуряват максимален пробег с едно зареждане от около 500 км измерено по новия цикъ WLTP.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт