728 x 90

Project Gold на Porsche Classic е повече от уникално 911 Turbo

Project Gold на Porsche Classic е повече от уникално 911 Turbo

За първи път от 20 години насам Porsche произведе чисто ново 911 с въздушно охлаждане. И това е най-малкото, което може да се каже за впечатляващото project Gold. Става въпрос за току-що сглобено 993 Turbo S, за което е използвана консервирано купе на 993, както и много чисто нови компоненти, идващи от Porsche Classic. Боята

За първи път от 20 години насам Porsche произведе чисто ново 911 с въздушно охлаждане. И това е най-малкото, което може да се каже за впечатляващото project Gold. Става въпрос за току-що сглобено 993 Turbo S, за което е използвана консервирано купе на 993, както и много чисто нови компоненти, идващи от Porsche Classic.

Боята е златистожълт металик – същата, като на новото 911 Turbo S Exclusive Series, а интериорът и емблемите също са вдъхновени от новото Turbo S.

Техниците на Porsche Classic са имали интересната задача да съживят това купе, като са се доверили на прясно сглобен 3,6-литров боксер с две турбини с мощност 450 конски сили – агрегат, който е идентичен с този на оригинала 993 Turbo S.

6-степенната механична трансмисия и задвижването 4х4 идват от каталога с компоненти на Porsche Classic.

От компанията обясняват, че номерът на шасито е ръчно щампован и е следващият след този на последното 993 Turbo, слязло от поточната линия през 1998. Но Project Gold не може да бъде регистриран за движение по обществените пътища.

Тук е налице и основната разлика с автомобилите, чието производството компаниите „продължават” след десетилетия пауза. Пример за това е „новият” XKSS на Jaguar. Британските коли получават VIN номера, които са запазени в годината на оригиналното производство – в случая на Jaguar това е 1957-а и досега не са били използвани. Така че „новият” XKSS на Jaguar е регистриран като модел от 1957 година.

А Project Gold е по-скоро в категорията на възродения DB5 на Aston Martin – серия от 28 коли, които са точно копие на шпионския автомобил на Джеймс Бонд от 60-те години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт