728 x 90

Лада Нива, участвала в рали Дакар, отива на търг за $100 хил.

Лада Нива, участвала в рали Дакар, отива на търг за $100 хил.

Добри екземпляри от една от най-легендарните офроуд машини, Лада Нива, могат да бъдат намерени и днес за няколко хиляди лева. Чисто нов такъв автомобил струва между 18 и 23 хиляди лева в зависимост от избраната версия на купето. Но как ви звучат 100 000 долара за употребявана Нива? Точно толкова се очаква да бъдат похарчени

Добри екземпляри от една от най-легендарните офроуд машини, Лада Нива, могат да бъдат намерени и днес за няколко хиляди лева. Чисто нов такъв автомобил струва между 18 и 23 хиляди лева в зависимост от избраната версия на купето. Но как ви звучат 100 000 долара за употребявана Нива?

Точно толкова се очаква да бъдат похарчени по време на търг, в рамките на който ще бъде предложена Лада Нива взела участие в рали Париж-Дакар през 1981 г. Аукционът ще се проведе в Лондон, а домакин ще бъде известната аукционна къща RM Sotheby´s.

Разбира се, тук далеч не става дума за стандартен екземпляр Нива. Преработките са множество, като включват почти изцяло преработено купе, roll cage в интериора, допълнителна протекция на дъното отпред и отзад, по-голям резервоар за гориво и подобрено окачване.

За жалост, конкретно тази Нива така и не завършва състезанието поради техническа повреда, но друг идентичен автомобил от същия екип остава трети в класирането за съответния клас.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт