728 x 90

Mercedes показа още малко от електрическия си кросоувър

Mercedes показа още малко от електрическия си кросоувър

Mercedes публикува пореден тийзър на първия си електрическия кросоувър – EQC, който ще бъде представен на 4 септември в Стокхолм. Компанията разкрива малко по малко формите на возилото, както и някои характерни особености на дизайна на фаровете и т.н. Все още няма информация за техническите характеристики на EQC, а неговият предшественик – концептуалният Generation EQ

Mercedes публикува пореден тийзър на първия си електрическия кросоувър – EQC, който ще бъде представен на 4 септември в Стокхолм. Компанията разкрива малко по малко формите на возилото, както и някои характерни особености на дизайна на фаровете и т.н.

Все още няма информация за техническите характеристики на EQC, а неговият предшественик – концептуалният Generation EQ беше представен с два електромотора с обща мощност 408 конски сили и 700 Nm максимален въртящ момент. Концептът дебютира с батерия с мощност над 70 киловатчаса, което трябва да е достатъчно да пробег от 500 километра с едно зареждане.

В същото време папараците на няколко пъти заловиха тестовите прототипи на Mercedes в различни краища на света – компанията използва 90 прототипа и 30 предсерийни автомобили, които навъртяха над 4 милиона километра.

Серийното производство на EQC започва през 2019 година, като колата вече може да се поръчва на някои пазари – тук лидер е Норвегия, където електромобилите и хибридите заемат много важно място на пазара на нови автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт