728 x 90

Nissan планира много промени за новия Juke

Nissan планира много промени за новия Juke

Второто поколение на популярния субкомпактен кросоувър Nissan Juke ще е доста по-различно от първата генерация на модела, особено по отношение на дизайна на екстериора. Новият Juke е дело на екипа на дизайнерското студио на марката в Лондон, като дебютът на новия модел се очаква да се случи в „рамките на следващите няколко месеца”, като от

Второто поколение на популярния субкомпактен кросоувър Nissan Juke ще е доста по-различно от първата генерация на модела, особено по отношение на дизайна на екстериора.

Новият Juke е дело на екипа на дизайнерското студио на марката в Лондон, като дебютът на новия модел се очаква да се случи в „рамките на следващите няколко месеца”, като от компанията уточниха, че това ще стане на „голямо автомобилно изложение”. Производството на новия модел започва през 2019 година.

Главният дизайнер на Nissan Алфонсо Албаиса заяви за списание Autocar, че второто поколение на Juke „не прилича много на предишното”.

„Освен това, новата генерация на Juke не прилича и на IMx (концептуалния електрически кросоувър, показан в Токио миналата година), както и на новия Leaf. Става въпрос за градски метеор с гаден характер.”

Той отхвърли твърденията, че първоначалната версия на дизайна на Juke не е била одобрена за серийната версия и колата е била върната за доработване.

„Не е имало такова нещо, не знам откъде се появи тази информация – обясни Албаиса. – Получи се доста интересен автомобил.”

Първото поколение на Juke дебютира на салона в Женева през 2010 година и се оказа много важен за популяризирането на субкомпактните кросоувъри на европейския пазар.

Между 2010 и 2016 пазарът на субкомпактни кросоувъри нарасна 10 пъти, а до 2022 се очаква този пазар да се удвои спрямо нивата от 2016 година и да достигне 1,13 милиона продажби.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт