728 x 90

След 37 години Шотландия отново произвежда автомобили

След 37 години Шотландия отново произвежда автомобили

37 години след закриването на завода на Talbot в Шотландия, страната се върна на картата на автомобилните производители, благодарение на бутиковия производител Raptor Sports Cars. Компанията е основана от Анди Антсвил и е една от няколкото, които произвеждат спортни автомобили, които са версии на Lotus 7. Антсвил влиза в автомобилния бизнес през 2001, когато се

37 години след закриването на завода на Talbot в Шотландия, страната се върна на картата на автомобилните производители, благодарение на бутиковия производител Raptor Sports Cars. Компанията е основана от Анди Антсвил и е една от няколкото, които произвеждат спортни автомобили, които са версии на Lotus 7.

Антсвил влиза в автомобилния бизнес през 2001, когато се захваща с подготовка на състезателни двигатели, след това започва да предлага и кит автомобили, които клиентите да си сглобяват сами, а накрая идва и готовата продукция на Raptor.

Продукцията на шотландската фирма се отличава от другите многобройни копия на Lotus 7 с това, че колите на Антсвил са доста по-дълги. Според него, това се е наложило, за да могат колите да се карат спокойно и от шофьори, по-високи от 2 метра.

Raptor Sports Cars дава възможност за интересна индивидуализация на колите си. Клиентите ще могат да си поръчват 2-литрови атмосферни мотори или 1,6-литрови турбо EcoBoost двигатели с мощност 240 и 330 конски сили. Има и друг вариант за задвижване – мотоциклетни двигатели от Yamaha R1 или Kawazaki ZZR. Трансмисията на колите идва от Ford, задният диференциал от BMW и т.н.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт