728 x 90

Alfa Romeo подготвя компактен кросоувър

Alfa Romeo подготвя компактен кросоувър

Шефовете на Alfa Romeo планират сериозно разрастване на гамата на марката, като вече стана ясно, че легендата GTV ще се възроди и ще има нов 8C. Но пазарните успехи ще се търсят при SUV моделите, като италианците планират три нови модела – два по-големи – единият ще е вариант на Stelvio с дълга база, а

Шефовете на Alfa Romeo планират сериозно разрастване на гамата на марката, като вече стана ясно, че легендата GTV ще се възроди и ще има нов 8C.

Но пазарните успехи ще се търсят при SUV моделите, като италианците планират три нови модела – два по-големи – единият ще е вариант на Stelvio с дълга база, а другият ще е позициониран над Stelvio и ще се предлага със седем места.

А сред моделите с по-скромни размери ще се появи кросоувър версия на следващото поколение на Giulietta. И двата модела ще използват платформата Giorgio, която сега е в основата на луксозния сезан Giulia и Stelvio.

Според списание Auto Express, новият модел на италианците „ще има задачата да отмъкне клиенти от Volvo XC40, BMW X1, Audi Q3 и Range Rover Evoque”, като автомобилът на Alfa ще има едно интересно предимство, поне по отношение на удоволствието от шофирането – той ще е единственият в този сегмент със задно предаване.

Alfa Romeo и FIAT вече са спрели да развиват дизеловите си мотори, така че в близко бъдеще в гамата на марката ще се появят все повече бензинови хибриди, като се очаква ще че има и plug-in варианти.

Предполага се, че новата Giulietta ще се появи през 2020 година, а в рамките на следващите 6 до 12 месеца би трябвало да дебютира и новият компактен кросоувър.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт