728 x 90

2025 година: Електрически модел от Pagani

2025 година: Електрически модел от Pagani

Производителят на суперавтомобили Pagani също планира електрически модел, като обаче това едва ли ще се случи преди 2025 година. Италианската компания произвежда автомобили с V12 двигатели от средата на 90-те години, но също ще се включи в набиращата скорост електрификация на автомобилната индустрия. Главният изпълнителен директор на компанията Хорацио Пагани потвърди това в интервю за

Производителят на суперавтомобили Pagani също планира електрически модел, като обаче това едва ли ще се случи преди 2025 година. Италианската компания произвежда автомобили с V12 двигатели от средата на 90-те години, но също ще се включи в набиращата скорост електрификация на автомобилната индустрия.

Главният изпълнителен директор на компанията Хорацио Пагани потвърди това в интервю за elTres TV и потвърди, че освен електрическия модел, Pagani ще лансира и наследник на Huayra, който ще получи двигател от AMG и механична трансмисия.

Всъщност, в хронологичен план първо ще се появи наследникът на Huayra, е след това електрическият модел. Това ще е четвъртият модел в гамата на Pagani, но все още не се знае дали става въпрос за пълнокръвен модел на марката или по-евтино предложение, което ще се произвежда в по-голям тираж.

Пагани обяви, че в момента екип от над 20 инженери и дизайнери работят по колата, но прогнозира, че не очаква електромоторите да заместят напълно бензиновите двигатели в колите на компанията му. Освен това, Хорацио даде да се разбере, че не приема сериозно технологиите за автономно придвижване, като ги определи като „играчки”.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт