728 x 90

Вижте руския аналог на Rolls-Royce Ghost – Aurus Senat

Вижте руския аналог на Rolls-Royce Ghost – Aurus Senat

От януари 2019 година потребителите в Русия ще могат да си закупят автомобил, който е много близък до официалната президентска лимузина на Владимир Путин. Става дума за машина с име Aurus Senat, която беше представена току-що по време на изложението в Москва. Стилистично, никой не може да отрече за приликата между Senat и британския Rolls-Royce

От януари 2019 година потребителите в Русия ще могат да си закупят автомобил, който е много близък до официалната президентска лимузина на Владимир Путин. Става дума за машина с име Aurus Senat, която беше представена току-що по време на изложението в Москва.

Стилистично, никой не може да отрече за приликата между Senat и британския Rolls-Royce Phantom, най-вече поради изразителната радиаторна решетка. Зад нея се крие 4.4-литров V8 битурбо мотор, чиято максимална мощност е 598 к.с. Тягата се изпраща до колелата посредством 9-степенна автоматична трансмисия.

В кабината пък откриваме препратки към друг луксозен автомобил – Mercedes-Benz S-Class и неговите два сдвоени централни дисплеи. Тук оформлението е подобно, като десният екран се грижи за инфотейнмънт функциите, а от левия добиваме представа за състоянието на автомобила. В зависимост от спецификацията, салонът може да бъде оборудван с бяла или черна кожа, както и дървени или алуминиеви декорации.

Засега не се знае каква ще бъде цената на машината, но производителят иска да продаде поне 100 бройки от нея догодина. Предвижда се лансиране и на други пазари, като крайната цел ще бъде доставката на по над 10 000 екземпляра всяка година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт