728 x 90

И пак слухове за спирането на Ford Mondeo

И пак слухове за спирането на Ford Mondeo

Водещи британски медии посрещнаха новия месец от календара с новини за спирането на производството на Ford Mondeo. Слуховете се базират на изтекла информация относно плановете на марката за европейския пазар през следващите години. Според информацията, Mondeo ще бъде спрян след края на жизнения цикъл на сегашното поколение. След това, моделът ще отпадне от гамата изцяло,

Водещи британски медии посрещнаха новия месец от календара с новини за спирането на производството на Ford Mondeo. Слуховете се базират на изтекла информация относно плановете на марката за европейския пазар през следващите години.

Според информацията, Mondeo ще бъде спрян след края на жизнения цикъл на сегашното поколение. След това, моделът ще отпадне от гамата изцяло, като на негово място най-вероятно ще се появи 7-местен SUV автомобил.

Освен Mondeo, потърпевш от промените при Ford на Стария континент ще бъде и персоналът, работещ под една или друга форма към компанията. Говори се за съкращение на над 24 000 служители във Великобритания и Испания.

Спирането на Mondeo пък може да повлече след себе си и отказ от S-Max и Galaxy – два сходни по размери вана, които все по-рядко биват избирани от потребителите за сметка на модерните кросоувър и SUV предложения.

Все още никаква част от информацията не е официално потвърдена от производителя, но форуми и фенски групи в социалните мрежи усилено тиражират и коментират очакваното спиране на Mondeo.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт