728 x 90

Audi пусна конвейера за първия си електрически кросоувър

Audi пусна конвейера за първия си електрически кросоувър

Ауди даде старт на серийното производство на своя първи сериен електрически кросоувър под името E-Tron. Сглобяването на новия елмобил е организирано в Брюксел. Официалната премиера на колата е насрочена за 17 септември на специално мероприятие в Сан Франциско. В моделната гама на бренда Audi e-tron ще заеме мястото между Q5 и Q7. Основни конкуренти на

Ауди даде старт на серийното производство на своя първи сериен електрически кросоувър под името E-Tron. Сглобяването на новия елмобил е организирано в Брюксел.

Официалната премиера на колата е насрочена за 17 септември на специално мероприятие в Сан Франциско. В моделната гама на бренда Audi e-tron ще заеме мястото между Q5 и Q7. Основни конкуренти на елмобила са Tesla Model X и Jaguar I-Pace.

Серийният Audi e-tron ще бъде задвижван от два елмотора със сумарна мощ 360 конски сили. При активирането на "спорт-режи" за кратко време мощността може да се увеличи до над 400 "коня".

Кросоувърът може да се ускорява от място до 100 кмч/ за 6 секунди с максимална скорост 200 км/ч. Двигателите се захранват от комплект акумулатори за 95 кВт/ч, които позволяват преход без презареждане до 400 км.

При използване на 150-киловатова система за бързо презареждане капацитетът на батериите може да се попълни за половин час. Колата ще получи усъвършенствана система за оползотворяване на енергията. Германският автомобилен производител заяви, че при повече от 90% от маневрите, свързани с намаляване на скоростта, водачът не трябва да натиска спирачката – елмобилът е в състояние да се забави бързо при рязко отпускане педала на газта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт