728 x 90

Във Виетнам ще правят коли на платформи на BMW

Виетнамската марка VinFast планира да покаже на салона в Париж първите си два серийни модела – кросоувър и седан, които са изградени на платформите на BMW X5 и BMW 5 серия от предишното поколение. Масовото производство на VinFast започва през пролетта догодина, а заводът трябва да заработи на пълна мощност през септември 2019. По дизайна

Виетнамската марка VinFast планира да покаже на салона в Париж първите си два серийни модела – кросоувър и седан, които са изградени на платформите на BMW X5 и BMW 5 серия от предишното поколение.

Масовото производство на VinFast започва през пролетта догодина, а заводът трябва да заработи на пълна мощност през септември 2019.

По дизайна на виетнамските коли са се трудили специалистите от Pininfarina, а представителите на VinFast обясняват, че техните автомобили ще съчетават „виетнамски дух, италиански дизайн и германски технологии”.

Другите партньори на VinFast също са авторитетни имена в автомобилната индустрия: Bosch, Magna и Siemens. Тяхната задача е преработването на шаситата на BMW, подобряване на пасивната безопасност и модифицирането на редица възли и агрегати.

Пример за това е разработването на нови 2-литрови турбо мотори, базирани на агрегатите N20 на BMW. До това усложнение се стигна, след като от VinFast не успяха да купят лиценза за технологията Valvetronic и новите двигатели ще са малко по-семпли в сравнение с оригинала.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт