728 x 90

Нови дизели и автоматик за Ford Galaxy и S-Max

Нови дизели и автоматик за Ford Galaxy и S-Max

Напук на слуховете, че Ford планира да спре гамата си от ванове в Европа, от Синия овал обявиха сериозни подобрения за моделите си S-Max и Galaxy. Двете семейни возила получават нов 2.0-литров дизелов мотор от семейството EcoBlue, които заменят досегашните Duratorq агрегати от PSA. Новият дизел ще се предлага в няколко мощностни версии – със

Напук на слуховете, че Ford планира да спре гамата си от ванове в Европа, от Синия овал обявиха сериозни подобрения за моделите си S-Max и Galaxy.

Двете семейни возила получават нов 2.0-литров дизелов мотор от семейството EcoBlue, които заменят досегашните Duratorq агрегати от PSA. Новият дизел ще се предлага в няколко мощностни версии – със 120, 150, 190 и 240 к.с.

Наред с това, двата вана получават и нова 8-степенна автоматична скоростна кутия, която е адаптирана специално за работата на новия агрегат. Тя използва ротиращ избирач, поставен на централната конзола, който заменя досегашния лост на 6-степенния автоматик Powershift.

В зависимост от желанията на клиента, 2.0-литровият двигател ще се продава или с въпросния 8-степенен автоматик, или със стандартна 6-степенна ръчна скоростна кутия. Ще се предлага и задвижване на четирите колела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт