728 x 90

Новото Audi A6 Avant тръгва в продажба в Европа само с дизелови мотори

Audi започва да приема поръчки за чисто новото поколение A6 комби.  Машината вече може да се поръча на големите пазари в Европа, като в Германия цените стартират от 51 650 евро за базовия 40 TDI модел. Немците предвиждат, поне първоначално, да продават колата само с дизелови двигатели. A6 Avant 40 TDI разполага с 2.0-литров дизел,

Audi започва да приема поръчки за чисто новото поколение A6 комби.  Машината вече може да се поръча на големите пазари в Европа, като в Германия цените стартират от 51 650 евро за базовия 40 TDI модел.

Немците предвиждат, поне първоначално, да продават колата само с дизелови двигатели. A6 Avant 40 TDI разполага с 2.0-литров дизел, чиято максимална мощност е 204 к.с. Над него се подрежда 45 TDI, който вече има 6-цилиндров дизел с работен обем от 3.0 литра. Мощността тук е 231 к.с., а върхова версия ще бъде 50 TDI с 282 к.с.

В зависимост от мотора, трансмисиите ще бъдат различни. 4-цилиндровият агрегат ще работи със 7-степенна кутия с два съединителя, докато V6 предложенията получават 8-степенен автоматик от типа хидротрансформатор.

Новите TDI предложения ще работят с помощта на т.нар. лека хибридна система, която сваля разхода на гориво с до 0.7 литра на 100 км в зависимост от режима на движение.

На по-късен етап се планира и пускането на бензинови предложения, като първо на пазара ще видим 2.0-литрово турбо с 245 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт