728 x 90

Кросоувърът на Ferrari идва през 2022 година

    Първият кросоувър в историята на Ferrari ще се появи през 2022 година и ще носи името Purosangue, което в превод от италиански означава „чистокръвен”. Това обяви на събранието на акционерите на компанията новият шеф на Ferrari Луис Кери Камилиери, който също като предшественика си Серджо Маркионе упорито избягва означението SUV. Новият модел най-вероятно ще получи

    Първият кросоувър в историята на Ferrari ще се появи през 2022 година и ще носи името Purosangue, което в превод от италиански означава „чистокръвен”. Това обяви на събранието на акционерите на компанията новият шеф на Ferrari Луис Кери Камилиери, който също като предшественика си Серджо Маркионе упорито избягва означението SUV.

    Новият модел най-вероятно ще получи V6 двигател и ще е с хибридно задвижване, а Purosangue ще е само един от планираните 15 нови модели, които Ferrari ще лансира между 2019 и 2022 година.

    Моделите на Черните кончета ще са разделени в четири групи: Sport, GT, Special Series и Icona.

    Двуместните спортни модели отиват в Sport, тези по формулата 2+2 места ще са част от линията GT, уникалните – като новите Monza SP1 и SP2 пък ще са под шапката на Icona. А модели като 488 Pista ще са част от моделната линия SpecialSeries.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт