728 x 90

Aston Martin потвърди за трети хиперавтомобил

Aston Martin потвърди за трети хиперавтомобил

Aston Martin потвърди, че ще прави трети хиперавтомобил, който засега носи семплото означение 003 и ще последва Valkyrie (001) и Valkyrie AMR Pro (002). От британската марка заявиха, че 003 ще използва много от технологиите на първите два хиперавтомобила включително и хибридното задвижване и фиброкарбоновата конструкция. Но има и разлики. Aston Martin планира да използва

Aston Martin потвърди, че ще прави трети хиперавтомобил, който засега носи семплото означение 003 и ще последва Valkyrie (001) и Valkyrie AMR Pro (002). От британската марка заявиха, че 003 ще използва много от технологиите на първите два хиперавтомобила включително и хибридното задвижване и фиброкарбоновата конструкция.

Но има и разлики. Aston Martin планира да използва турбо двигател в 003, а двете версии на Valkyrie са с атмосферен 6,5-литров V12 мотор, разработен съвместно с Cosworth. Все още не се знае мощността на 003, но трябва да се има предвид, че при V12 двигателя става въпрос за 1130 конски сили, осигурени от него и електрическите мотори, с които работи.

От Aston Martin обещават и „активна аеродинамика”, както и „изключително ниво на притискане в сериен автомобил” плюс система за активно окачване. И също така 003 ще може да се кара по нормални пътища, както и на писта и ще има и „място за багаж”.

Засега от компанията не повдигат въпроса дали компанията ще работи по 003 с партньори, както стана с Valkyrie, където участваха тимът от Формула 1 Red Bull и най-успешният дизайнер в историята на световния шампионат Ейдриън Нюи.

Очаква се 003 да е напълно готов през втората половина на 2021 година, като производствената серия ще е 500 коли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт