728 x 90

Със сигурност няма да има Mercedes-AMG X-Class

Със сигурност няма да има Mercedes-AMG X-Class

Слховете за по-мощен вариант на Мерцедес X-Class могат да се смятат за спекулации. Това стана ясно от скорошно интервю на боса на Mercedes-AMG дивизията, Тобиас Моерс, който категорично потвърди, че не се планира такъв. Според него, основната причина за това е, че природата на AMG разработките изобщо не съвпада с френско-японския произход на модела като

Слховете за по-мощен вариант на Мерцедес X-Class могат да се смятат за спекулации. Това стана ясно от скорошно интервю на боса на Mercedes-AMG дивизията, Тобиас Моерс, който категорично потвърди, че не се планира такъв.

Според него, основната причина за това е, че природата на AMG разработките изобщо не съвпада с френско-японския произход на модела като цяло. Както е известно, X-Class се базира на Nissan Navara и използва голяма част от неговите компоненти.

С други думи, не е възможно просто да бъде поставен 4.0-литровия V8 на немците под предния капак и моделът да получи AMG лога. Подобен трансфер би трябвало да е обвързан със сериозни подобрения по окачването, спирачките и кормилния механизъм, а такива не са възможни поради ограниченията на платформата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт