728 x 90

Швед сменя Цетче начело на Daimler

Швед сменя Цетче начело на Daimler

Шведът Ола Калениус ще поеме поста главен изпълнителен директор на концерна Daimler преди края на 2019 година, стана ясно днес. 49-годишният Калениус ще смени на поста Дитер Цетче, който ще влезе в надзорния съвет на компанията, а през 2021 година може да получи поста президент на Daimler. Информации за смяната се появиха по-рано тази година,

Шведът Ола Калениус ще поеме поста главен изпълнителен директор на концерна Daimler преди края на 2019 година, стана ясно днес. 49-годишният Калениус ще смени на поста Дитер Цетче, който ще влезе в надзорния съвет на компанията, а през 2021 година може да получи поста президент на Daimler.

Информации за смяната се появиха по-рано тази година, но едва днес това беше официално потвърдено. Фондовата борса във Франкфурт реагира със спад с 1,8% на курса на акциите на компанията.

Daimler заедно с BMW и Volkswagen е разследван от Европейската комисия за съглашателство с цел ограничаване на развитието на системите, които намаляват вредните емисии на дизеловите двигатели.

Калениус ръководи направление „Изследване и развитие” в Daimler и работи за компанията от 1993 година насам. Цетче пък е главен изпълнителен директор на собственика на Mercedes от 2006 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт