728 x 90

Вижте как ускорява новото BMW X5 M50d с 4 турбини (видео)

Вижте как ускорява новото BMW X5 M50d с 4 турбини (видео)

Дизелът става все по-мръсна дума след скандала на Volkswagen, но производители като BMW продължават да залагат стабилно на този тип горивна технология. Всъщност, баварците имат една от най-големите дизелови гами сред масовите производители, като в нея се включва и чудовищната версия M50d. Във видеото по-долу можете да видите 3.0-литровия нафтов агрегат с четири турбини под

Дизелът става все по-мръсна дума след скандала на Volkswagen, но производители като BMW продължават да залагат стабилно на този тип горивна технология. Всъщност, баварците имат една от най-големите дизелови гами сред масовите производители, като в нея се включва и чудовищната версия M50d.

Във видеото по-долу можете да видите 3.0-литровия нафтов агрегат с четири турбини под капака на чисто новото поколение X5. Тук мощността е 400 к.с., а пиковият въртящ момент достига невероятните 750 Нм.

Въпреки че тежи почти 2.3 тона, возилото успява да ускори от място до 100 км/ч за 5.2 секунди, каквито са и показателите по каталог. Звукът, поне доколкото може да се чуе от видеото, също е доста приятен като за дизелова джипка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт