728 x 90

BMW потвърди: i4 идва през 2021 година

BMW потвърди: i4 идва през 2021 година

По време на официалната презентация на BMW в рамките на изложението в Париж, Харалд Крюгер, бос на BMW, обяви, че марката ще лансира електрическия автомобил i4 през 2021 година. Возилото ще се явява петото EV в портфолиото на BMW Group след обновения i3 и задаващите се iX3, MINI Electric и серийна версия на концепта iNEXT. 

По време на официалната презентация на BMW в рамките на изложението в Париж, Харалд Крюгер, бос на BMW, обяви, че марката ще лансира електрическия автомобил i4 през 2021 година.

Возилото ще се явява петото EV в портфолиото на BMW Group след обновения i3 и задаващите се iX3, MINI Electric и серийна версия на концепта iNEXT. 

Новият модел ще бъде част от кампанията на BMW за масово електрифициране на гамата, като планът предвижда в следващите 7 години марката да предлага 25 електрифицирани модела. Освен това, от BMW потвърдиха, че новият i4 ще се произвежда в Мюнхен.

Концептът i Vision Dynamics предшества серийната разработка. Студията се задвижва от авангардна електрическа система, която му осигурява максимална скорост 200 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди.

Пробегът с едно зареждане е до 600 километра, така че, когато i4 стигне до производство, то BMW ще разполага със сериозен съперник на Tesla Model S.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт