728 x 90

Bentley спира единствения си дизел в Европа

Bentley спира единствения си дизел в Европа

През миналата година Bentley лансира първия си дизелов модел. Bentley Bentayga изглежда ще има доста кратък живот, поне в Европа, тъй като британците обявиха спирането на продажбите му на Стария континент. От компанията потвърдиха това официално, като причината са затягащите се мерки по отношение на емисионните стандарти. Все пак, дизеловата Bentayga ще продължи да се

През миналата година Bentley лансира първия си дизелов модел. Bentley Bentayga изглежда ще има доста кратък живот, поне в Европа, тъй като британците обявиха спирането на продажбите му на Стария континент.

От компанията потвърдиха това официално, като причината са затягащите се мерки по отношение на емисионните стандарти. Все пак, дизеловата Bentayga ще продължи да се предлага на 13 пазара извън Европа, включително Русия.

Bentayga Diesel използва 4.0-литровия V8 двигател на Audi SQ7, който има мощност от 430 к.с. и цели 900 Нм въртящ момент. Очаква се тази версия да се замени по продажби от представения наскоро хибрид, който ще тръгне в продажба догодина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт