728 x 90

Забравете за V12 версия на BMW 8-Series

Забравете за V12 версия на BMW 8-Series

BMW 8-Series е най-новото предложение в гамата от автомобили на баварската марка, като изключим новостите в SUV сегмента. Купето ще се предлага с 6-цилиндров битурбо дизел или с добре познатия ни 4.4-литров V8. Съществуваха и слухове, че ще видим флагманска версия с 12-цилиндров мотор, но такава със сигурност няма да има. Карстен Грубер, вицепрезидент по

BMW 8-Series е най-новото предложение в гамата от автомобили на баварската марка, като изключим новостите в SUV сегмента. Купето ще се предлага с 6-цилиндров битурбо дизел или с добре познатия ни 4.4-литров V8.

Съществуваха и слухове, че ще видим флагманска версия с 12-цилиндров мотор, но такава със сигурност няма да има. Карстен Грубер, вицепрезидент по продуктово планиране в компанията, коментира съвсем наскоро, че BMW няма планове да постави 6.0-литров агрегат в моторния отсек на купето.

Причината за това, най-общо казано, е теглото на автомобила. При двата налични в момента мотора разпределението на масите между двете оси, а и центъра на тежестта, са в перфектен баланс. По думите на Грубер, поставянето на тежкия V12 ще наруши сериозно този баланс и ще отнеме от чара на колата.

Топ мениджърът също така коментира и възможността за използване на плъг-ин хибридна система. Такава също най-вероятно няма да се предлага за модела, поради простата причина, че двата сегашни мотора покриват достатъчно голяма таргет група от потенциални клиенти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт