728 x 90

Следващият Jaguar F-Type ще е с мотор от BMW

    Jaguar F-Type може и да не изглежда като кола на 5 години, но всъщност премиерата му беше през 2013 и британската марка вече готви наследник на спортния модел. Засега дизайнът на новото поколение на F-Type е предимно обект на работата на независими дизайнери, представящи в медиите визията си за модела, както е това изображение от

    Jaguar F-Type може и да не изглежда като кола на 5 години, но всъщност премиерата му беше през 2013 и британската марка вече готви наследник на спортния модел. Засега дизайнът на новото поколение на F-Type е предимно обект на работата на независими дизайнери, представящи в медиите визията си за модела, както е това изображение от списание Car.

    Но следващата генерация на F-Type ще отбележи някои интересни промени във философията на колата. Британската кола ще е вече с 2+2 места за разлика от актуалния модел, който е двуместен.

    Това ще помогне и за препозиционирането на модела – сега F-Type е съперник на по-евтините близнаци на Porsche 718 Cayman и Boxster, а следващата стъпка е да стане пряк конкурент на 911.

    Според източници от Jaguar, следващият F-Type също ще заложи на алуминиева платформа, която обаче ще е още по-лека и здрава в сравнение с актуалния модел и ще получи двигател от BMW.

    Става въпрос за 4,4-литровия V8 агрегат с две турбини, познат и от BMW M5, който ще замести 5-литровия V8 мотор на Ford с компресор.

    Новият мотор е по-икономичен, мощността му за Jaguar ще е почти 600 конски сили и е напълно възможно той да се появи и при още модели на Range Rover и Jaguar.

    Новият F-Type за моделната 2020 година остава с предно разположен двигател, а слуховете, че моторът може да бъде преместен пред задния мост се оказаха свързани с лансирането на нов модел, който няма да е свързан с F-Type.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт